Animatievideo voor Alzheimer Liga Vlaanderen: aanbod en persoonlijk verhaal gaan hand in hand

Dementie zet je leven op z’n kop. Toekomstplannen lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Maar gelukkig moet je de ziekte niet alleen dragen. Alzheimer Liga Vlaanderen ondersteunt mensen met dementie en hun omgeving. Like Minds goot hun aanbod in een warme promovideo.

De vraag: Alzheimer Liga Vlaanderen voorstellen in promovideo

Wat doet Alzheimer Liga Vlaanderen? En hoe verlicht de organisatie het leven van mensen met dementie en hun familie? Dat is de kernboodschap die de Liga wil meegeven in een splinternieuwe promovideo.

Like Minds herwerkte eerder de brochures van Alzheimer Liga Vlaanderen. Met onze animatievideo geven we aandacht aan de meerwaarde van de Liga. Want die maakt het verschil voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Onze oplossing: animatievideo met heldere info en herkenbaar verhaal

Ons startpunt was helder: combineer toegankelijke informatie met een menselijk verhaal. Want dementie gaat niet alleen over een ziekte, maar vooral wat dat met jou als mens doet.

In een animatievideo brengen we het levensverhaal van Linda en Jan. Linda heeft dementie, Jan is haar partner en mantelzorger. Hun verhaal koppelen we aan het aanbod van de Liga. We kennen de Liga intussen goed. Zo konden we dieper graven en ons extra inleven. We wisten waar naartoe. Meteen een zorg minder voor de Liga.

  • sterk concept als fundament – Storytelling geeft het aanbod van de Liga die extra warmte.
  • logisch opgebouwd script – To-the-point informatie, een herkenbaar verhaal voor wie met dementie te maken krijgt.
  • levendig storyboard – De Liga en de hoofdrolspelers komen tot leven in de animatievideo. Je leeft mee. Je voelt de frustratie. En de opluchting.

Het resultaat: speelse promovideo met vleugje humor

De voorstelling van de organisatie loopt naadloos over in het verhaal van Linda en Jan, een persoon met dementie en haar mantelzorger. Een verteller neemt je mee in het persoonlijke traject van het paar. Zo leer je als kijker de ziekte kennen, en dan vooral de gevolgen ervan. De video toont meteen ook hoe de Liga de moeilijke weg van het koppel een pak minder onzeker maakt.

De lichte kleuren van de Liga passen perfect bij de sfeer die wilden creëren: speelsheid, verbondenheid en een vleugje humor. Niet om de zwaarte van de ziekte te ontkennen, wel om de nadruk te leggen op wat er wel nog mogelijk is. Ook met dementie. Like Minds is super trots om met dit verhaal het aanbod van de Liga die extra glans te geven.

Een blik op ons werk? Bekijk de video op Vimeo of alzheimerliga.be.

In ’t kort

  • animatievideo Alzheimer Liga Vlaanderen
  • informatie over de organisatie, helder gebracht
  • speelse visuals en kleuren geven het thema licht en lucht
  • dementie krijgt een gezicht met het verhaal van Linda en Jan

Over Alzheimer Liga Vlaanderen

Alzheimer Liga Vlaanderen is het aanspreekpunt voor mensen met alle vormen van dementie. Hun doel? Mensen met dementie, hun familie en vrienden ondersteunen. En tonen wat er wél nog kan.

Jouw organisatie in een sprekende animatievideo?

Wil jij je organisatie voorstellen in een beklijvende video? Wil je vertellen waar jullie écht voor staan? Like Minds creëert met plezier mee jullie verhaal. Samen eens kijken?