Animatievideo over 100% rpet zet recyclageverhaal van Coca-Cola in de kijker

Spannend nieuws: vanaf de zomer van 2021 bestaan de petflessen van Coca-Cola voor 100% uit gerecycleerd materiaal (behalve de dop en het etiket). Een grote stap naar een duurzame economie. Als vaste contentpartner van Coca-Cola kregen we de kans om die boodschap te verwerken in een animatievideo voor het grote publiek. Knappe verhalen over een groenere wereld: echt iets voor ons. 

De vraag: breng het verhaal van 100% rpet met een toegankelijke animatievideo

Met 100% gerecycleerde petflesjes kiest Coca-Cola voor een circulaire economie. Een flesje wordt afval, afval wordt grondstof, en grondstof wordt weer een nieuw flesje. Als iedereen recycleert, is de cirkel rond. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Coca-Cola wilde een animatievideo voor consumenten met een heldere boodschap: vanaf deze zomer gebruiken we alleen nog maar rpet in onze flesjes. Zo evolueren we naar een circulaire economie. Kortom: graag een verfrissende animatievideo die jong en oud inspireert.

Onze oplossing: sterke concepten en een gestroomlijnd partnerschap

Elke animatievideo heeft personages én een goed concept nodig. In de hoofdrol: een flesje en een non-binaire skater. Het concept? Coca-Cola koos voor ons idee van de terugkerende vriend. Het flesje verschijnt in het begin en op het einde. En wordt een trouwe partner, een terugkerende vriend. Je ziet de skills van het personage in het filmpje evolueren. Op het einde glijdt die als een pro over de skateramp. Het beeld zoomt daarna uit op het oneindigheidsteken – dé visuele plakfactor van de hele campagne.

Omdat het recyclageproces vrij technisch en complex is, hebben we dat in de video vereenvoudigd: het flesje valt uiteen in partikels, die klitten terug samen en vormen opnieuw een flesje. We tonen zo de levensloop van een flesje: het flesje reïncarneert. Opnieuw en opnieuw. Om die boodschap kracht bij te zetten, verweven we het levensverhaal van het flesje met dat van het personage. Zo brengen we herkenbaarheid en emotie in een verbindend verhaal.

Onze animatiepartner tijdens dit project? Studio Fluxi. We werkten intensief samen om onze ideeën en concepten tot leven te wekken. En ondanks de krappe deadline bleef de creativiteit op peil.

Het resultaat: een dorstlesser van formaat

En daar is hij dan: een speelse animatievideo die het verhaal van 100% rpet glashelder in beeld brengt. Tijdens de grootscheepse aankondiging in juni – compleet met een drukbezocht pers- en stakeholdersevent – lanceert Coca-Cola de video om zijn boodschap kracht bij te zetten. De dagen nadien stromen er heel wat lovende reacties binnen. We krijgen zelfs complimenten van de Singaporese afdeling van Coca-Cola. Tijdens de zomer van 2021 spat de animatievideo van het scherm en inspireert die consumenten om het juiste te doen: elk flesje recycleren, zodat het opnieuw een flesje kan worden. 

In ‘t kort:

  • Een straffe animatievideo die internationaal de aandacht trekt
  • 29 pagina’s met Q&A’s vertaald naar het Nederlands en Frans
  • Een aangepaste landingspagina over duurzame verpakkingen
  • Professionele foto’s van het persevenement
  • Een e-mail en video over het stakeholdersevenement

Over Coca-Cola Services

The Coca-Cola Company ken je ongetwijfeld van dranken zoals Coca-Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine. Coca-Cola Services is het lokale onderdeel van het bedrijf in België en Luxemburg, waar ze nieuwe dranken en verpakkingen ontwikkelen en indrukwekkende stappen zetten in de richting van duurzaamheid.

Jouw project doen knallen met een verfrissende animatievideo?

Reken op Like Minds! Heb je de stijl graag speels of zakelijk? Met of zonder voice-over? En wat moeten je kijkers zeker onthouden? Wij stellen de juiste vragen en geven de tekentafel ervanlangs. Binnen de kortste keren heb je een knaller van een animatievideo, met een verhaal, beelden en boodschappen die bijblijven. Zin in een geanimeerde samenwerking?