Benefits of Play: inspirerende longreads voor Cartamundi

Iedereen heeft wel een kaartspel in de schuif liggen. Maar hoe ouder we worden, hoe minder vaak we het bovenhalen. Toch is spelen en blijven spelen voor alle leeftijden belangrijk. Jonge kinderen ontwikkelen spelenderwijs nieuwe skills, terwijl drukke dertigers dankzij spelletjes hun stresspeil onder controle houden. En de generatiekloof? Die smelt als sneeuw voor de zon rond de speeltafel.

De vraag: zet het maatschappelijke belang van spelen in de verf 

Sinds het begin van de coronacrisis doet Cartamundi extra inspanningen om zijn steentje bij te dragen in de maatschappij. Aan die maatschappij wilde Cartamundi tonen wat spelen allemaal kan betekenen. En hoe het helpt om door moeilijke tijden te komen. Spelen zorgt voor afleiding en mentaal welzijn, maar creëert tegelijk een samenhorigheidsgevoel. Kortom: spelen is belangrijker dan het lijkt!

“De naam van de firma is niet toevallig gekozen. Like Minds heeft vaak aan een half woord genoeg om tot een mooi en succesvol eindproduct te komen. De mensen kennen onze onderneming, en ze denken écht mee.”

Marco van Haaften, International Marketing Director bij Cartamundi

De oplossing: een zinnenprikkelende blogreeks voor een ruim publiek

We krijgen carte blanche – pun intended – en slaan meteen aan het brainstormen. Zo komen we uit bij een reeks longreads. Research, verhaallijn en interviews: we zetten zelf de lijnen uit, om ze – na groen licht van Cartamundi – in te kleuren. We bouwen de verhalen een voor een en van a tot z op. We zochten, vonden én strikten enkele interessante experten in hun vakgebied. Zo ziet Benefits of Play het licht: een complete reeks waarbij elk blogartikel focust op een groot voordeel. 

Resultaat: webpagina’s boordevol boeiende verhalen

Benefits of Play groeit uit tot een achtdelige reeks van longreads, gepubliceerd op de website van Cartamundi. De blogartikels werden een voor een geïntroduceerd op LinkedIn. Omwille van het internationale karakter van Cartamundi, schreven we de longreads volledig in het Engels. Na een native check door onze Britse partner leverden we piekfijne verhalen op die het belang van spelletjes benadrukken.

In ’t kort:

  • 8 redenen waarom spelen van levensbelang is
  • Een blogreeks tjokvol interessante inzichten en verhalen
  • Focus op meerdere doelgroepen als doorsnede van de maatschappij

Over Cartamundi

Cartamundi is een Belgische producent en verkoper van kaarten en spelletjes die de wereld heeft veroverd. UNO, Monopoly en Pictionary? Een groot deel van de spellen die je in de kast hebt liggen, worden gemaakt door Cartamundi.

Ook interesse in longreads voor jouw volgende project?

Lijvige, diepgaande artikels over de meest uiteenlopende onderwerpen? Laat dat maar aan ons over! We grijpen jouw thema’s bij de kraag en plaatsen ze in een inspirerend kader. Met een doordachte strategie, sterke verhalen en rake visuals word je in no time een autoriteit binnen je sector.