Brochures Alzheimer Liga Vlaanderen: houvast voor mensen met dementie en hun naasten

Diensten

Copywriting

De diagnose dementie komt binnen als een dreun. Zowel voor patiënten, als voor hun familie en vrienden. Hoe meer je weet over dementie, hoe beter het lukt om de ziekte een plaats te geven in je leven. Daarom deelt Alzheimer Liga Vlaanderen infobrochures uit aan iedereen die houvast kan gebruiken. Na vijf jaar waren die aan vernieuwing toe. Een klus voor Like Minds.

De vraag: dementie behapbaar maken in tekst en beeld

Alzheimer Liga Vlaanderen vroeg Like Minds om de tekst van de bestaande brochures bij de tijd brengen: korter, vlotter, persoonlijker. Kortom, meer op mensenmaat. Ook de inhoud was aan een update toe.

En of Like Minds daaraan wilde meewerken! Als we mee een verschil kunnen maken in het leven van anderen, dan gaan we er 200% voor.

“Like Minds luistert en komt zelf op de proppen met creatieve nieuwe ideeën. Wat een meerwaarde!”

Rudy Poedts, directeur Alzheimer Liga Vlaanderen

Onze oplossing: herkenbare thema’s, heldere tekst, sprekende beelden

We gingen niet alleen aan de slag met de bestaande brochures. We verslonden alles wat we online en offline vonden over dementie. Ons doel? Achterhalen welke informatie de mensen met de ziekte en hun omgeving echt vooruit helpen.

We staken onze copy-koppen bij elkaar en goten alle info in een concreet voorstel: vijf nieuwe themabrochures. Met daarin tips en citaten van mensen die de ziekte meemaken, vergezeld door herkenbare beelden.

“Like Minds slaat de perfecte toon aan voor zo’n kwetsbaar onderwerp: toegankelijk, herkenbaar en praktisch.”

Rudy Poedts, directeur Alzheimer Liga Vlaanderen

De vijf brochures:

  1. Wat is dementie?
  2. Omgaan met dementie
  3. Jongdementie
  4. Zorg voor mantelzorgers
  5. Omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag

Het resultaat: delicate boodschap, toegankelijk gebracht

De covers van de brochures springen meteen in het oog. Elk exemplaar heeft een eigen kleur. En als je ze openslaat, valt de rust op. We kozen voor een eenvoudige structuur met pakkende titels en korte paragrafen. Zo blijft er ruimte over voor de beelden.

De taal zelf is helder en bevattelijk. Dat is belangrijk als je een delicate boodschap overbrengt aan een breed publiek. De brochures bieden zo een houvast aan mensen met dementie en hun familie en vrienden. Met antwoorden op vragen als: Hoe evolueert de ziekte? Welke zorg moet je voorzien? En wat is jongdementie?

Een blik op ons werk? Bestel de brochures.

In ‘t kort:

  • 5 kleurrijke themabrochures
  • eenvoudige en toegankelijke structuur
  • aandacht voor leesbaarheid met quotes, sprekende titels en korte alinea’s
  • antwoorden op vragen van mensen met dementie en hun omgeving
Warme tas copy 
Een gesprek aanknopen? Dat spreekt niet voor zich als je dementie hebt. Alzheimer Liga geeft een duwtje in de rug met haar nieuwe tassen. Like Minds tekende voor de spreuken met een knipoog. Resultaat? Een warme uitnodiging voor een babbel onder het genot van een kop koffie. 

Over Alzheimer Liga Vlaanderen

Alzheimer Liga Vlaanderen is het aanspreekpunt voor mensen met alle vormen van dementie. Hun doel? De mensen en hun omgeving ondersteunen om waardig te leren omgaan met de ziekte.

Jouw teksten aan vernieuwing toe?

Wil jij je teksten onder handen laten nemen? Zoek je naar de geknipte tone of voice om je doelgroep te prikkelen? Like Minds denkt met je mee. Kom gerust eens langs om van gedachten te wisselen.