Talent stroomt binnen na employerbranding-campagne voor X2O

Voor X2O, dé badkamerspecialist voor particulieren, draaiden we de kraan naar straf talent helemaal open. Met een ijzersterke employerbranding-strategie, een nieuwe website, brochure en overtuigende video’s.

De vraag: ontwikkel een trefzekere campagne 

Een retailer die maar blijft groeien, heeft steengoede medewerkers nodig. En dat betekent … Juist: een gefundeerde employer brand en straffe content. Om kandidaten aan te trekken, profileerden we de badkamerspecialist eerst met al zijn troeven op de arbeidsmarkt.

Tijdens een reeks workshops kwam de missie van X2O aan de oppervlakte: de droom omzetten in de praktijk. Om dat in de verf te zetten, bedachten we een slagzin voor de hele campagne: ‘Kom jij mee badkamerdromen realiseren?’

Onze oplossing: een verhaal om het warm van te krijgen

We stelden een overtuigende employer brand story op. Onze focus? De waarden, passie en unieke werksfeer van de badkamerspecialist. Die zetten we in de spotlight met knallende video’s die de X2O-dynamiek uitstralen. Potentiële medewerkers kregen zo een blik achter de schermen. 

Content is natuurlijk niets zonder platform. We ontwikkelden een carrièrewebsite die alle verhalen en vacatures bundelt. En kandidaten warm maakt voor een carrière bij X2O.

Het resultaat: een ware wervingsmagneet

Alles bij elkaar maakten we een nagelnieuwe jobsite, enkele sprankelende video’s en een brochure om potentiële werknemers wegwijs te maken in de wereld van X2O. En of dat zijn vruchten afwierp.

In ‘t kort:

  • 5 overtuigende video’s
  • 50% meer tijdwinst in het rekruteringsproces
  • 120% meer relevante kandidaten

Over X2O

Vijftien jaar geleden opende X2O de deuren van zijn eerste showroom in Kontich. Sindsdien breidde de badkamerspecialist uit over de taal- én landsgrenzen heen, met filialen in Wallonië en Nederland. Momenteel staat de teller op twintig showrooms in België en zeven in Nederland.

Employer branding inzetten om je droomkandidaat te vinden?

Jij en je medewerkers weten dat het in jouw organisatie goed toeven is. Maar hoe is het gesteld met je reputatie buiten de bedrijfsmuren? Schakel Like Minds in om nieuw talent binnen te halen. Samen creëren we een employerbranding-campagne die de aandacht trekt en overtuigt.