Friends komt tot leven in de doldwaze ‘Wicked Wango Quiz’

Diensten

Copywriting

Oh. My. God. Dat was onze reactie toen spelfabrikant Cartamundi bij ons kwam aankloppen. Hun vraag? Een gezelschapsspel gebaseerd op de Bamboozled-quiz uit de sitcom Friends. Doldwaze Engelstalige copy voor een spel vol humor? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen!

“You spin the Wheel of Mayhem to go up the Ladder of Chance. You go past the Mud Hut, through the Rainbow Ring to get to the Golden Monkey, you yank his tail and boom – you’re in Paradise Pond!”

– Joey Tribbiani

De vraag: verzin meer dan 500 quizvragen voor een nieuw gezelschapsspel

Cartamundi broedde op een gloednieuw gezelschapsspel over de populaire sitcom Friends. Het spel is gebaseerd op Bamboozled, de quiz die Joey moet presenteren in de aflevering “The one with the baby shower”. How you doin’?

Uitdaging één: meer dan vijfhonderd quizvragen verzinnen over Friends. Uitdaging twee: de vragen in het Engels uitschrijven. Gelukkig is voor Like Minds geen uitdaging te groot.

Onze oplossing: 800 Engelstalige quizvragen met weetjes over Friends

Eerst doken we in de afleveringen. Volledige seizoenen van Friends bingewatchen voor het werk? Could we BE more excited?

Zo stelden we een gigantische lijst aan toffe weetjes op. Die verwerkten we tot drie soorten vragen: Google cards, Wicked Wango cards en Super Speedy Speed cards. En dat in drie verschillende moeilijkheidsgraden: easy, medium en hard.  

We verzonnen in enkele weken tijd zo’n achthonderd vragen over Friends, allemaal in het Engels en compleet met timestamps. Zo kon Warner Bros. de weetjes snel terugvinden in de afleveringen. Omdat zij de rechten voor Friends hebben, moest het ook hun goedkeuring wegdragen. Cartamundi koos samen met ons welke vragen de eindselectie haalden.

“De quiz was ‘spot on’ voor ons doelpubliek. We hebben alleen maar plezier gehad tijdens de creatie en de samenwerking met Like Minds. Altijd even vlot, correct en origineel.”

– Silke Geyskens, Product Manager Retail Brands bij Cartamundi

Het resultaat: een knotsgekke quiz voor echte fans

De Wicked Wango Quiz is geschikt voor grote en minder grote fans van Friends. Intussen is het spel beschikbaar in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. En binnenkort ook in Polen. Feestje met je vrienden? Let’s play Bamboozled!

In ‘t kort:

  • 2 werkweken Friends gebingewatcht
  • 800 knotsgekke quizvragen verzonnen
  • 1 Friends-tastische quiz

Over Cartamundi

Cartamundi is een Belgische producent en verkoper van kaarten en spelletjes die de wereld heeft veroverd. UNO, Monopoly en Pictionary? Een groot deel van de spellen die je in de kast hebt liggen, wordt gemaakt door Cartamundi.

Ook interesse in Engelstalige copy voor jouw volgende project?

Zelf geen tijd om tijdens je werkuren alle afleveringen van Friends te kijken voor inspiratie? Don’t worry, we got you covered! Maar ook met andere ideeën kun je op ons rekenen voor gepaste copy. In het Engels én in het Nederlands.