Graduaatsopleidingen spelen de hoofdrol in animatievideo voor Thomas More

Sinds september 2019 is het gros van de vroegere HBO5-opleidingen omgevormd tot graduaatsopleidingen. Dat betekent dat studenten in heel wat vakgebieden aan de hogeschool studeren in plaats van aan een Centrum voor Volwassenenonderwijs. Die revolutie kreeg een podium in een flitsende animatievideo.

De vraag: zet onze nieuwe graduaatsopleidingen in de kijker

Thomas More zocht een communicatiepartner die kon meedenken. Enter: Like Minds. Al vanaf de kick-off luisterden we aandachtig, en kregen we grip op wat de nieuwe graduaatsopleidingen precies betekenen, voor wie ze bedoeld zijn en waarom Thomas More ermee wil uitpakken.

Onze oplossing: een knap staaltje visuals en audio

We gaven een creatieve twist aan de vraag van Thomas More en ontwikkelden een scenario en een visueel concept. Het werd een ingenieuze mix van gefotografeerde modellen in een geanimeerde omgeving met getekende schetsen.

Tijdens elke stap werkten we nauw samen met Thomas More. Want verrassingen zijn voor verjaardagen. Met regelmatig pingpongen en tussentijdse feedback bouwden we samen aan een knap resultaat. 

Al snel kreeg ons concept groen licht en gingen we over tot productie: fotografie, animatie en voice-over. Zo creëerden we een productie waarvan de klant blij werd – en wij ook – én die de doelgroep wist te overtuigen.

Het resultaat: duizenden views en schermtijd

Resultaat? Een animatievideo die gezien mag worden én die werkelijk gezien wordt! Op YouTube alleen werd hij al meer dan 11.800 keer bekeken. Bovendien verscheen hij uitgebreid in het reclameblok in verschillende Vlaamse bioscopen.

In ‘t kort:

  • 11.800 weergaven op YouTube
  • 6 modellen in beeld gebracht
  • 2 taarten gefotografeerd (en opgegeten)

Over Thomas More

Thomas More is een Vlaamse katholieke hogeschool en lid van de Associatie KU Leuven. De school is een tweede thuis voor ruim 20.000 studenten, verdeeld over 14 campussen in 9 gemeenten in de provincie Antwerpen.

Ook interesse in een animatievideo?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en bekijken samen hoe we ook jouw project naar een hoger niveau tillen.