Video over Turnhouts Vennengebied toont duurzaam waterbeheer Coca-Cola

Vlaanderen verloor de afgelopen 60 jaar 75% van zijn natte natuurgebieden. Daarom onderneemt The Coca-Cola Foundation in België acties om het water dat Coca-Cola gebruikt bij de productie, deels terug te geven aan de natuur. Dat noemen ze water replenishment. Eén van die projecten is in het Turnhouts Vennengebied, waar Coca-Cola twintig vennen herstelt en het grondwater weer op peil brengt.

Als vaste contentpartner van Coca-Cola kreeg Like Minds de opdracht om die acties in beeld te brengen. Een video over biodiversiteit en duurzaamheid? Een kolfje naar onze hand!

De vraag: een korte video die onze acties rond biodiversiteit toont

Coca-Cola geeft in België 40% van het water in zijn producten terug aan de natuur. Tegen 2030 wil het bedrijf hier 100% van maken. Daarnaast steunt Coca-Cola ook andere herstelprojecten rond waterschaarste over heel Europa.

Die initiatieven gebeuren achter de schermen. Hoog tijd dus om die vooruitgang te delen met het grote publiek. Met een mooie video!

“Een origineel concept, professionele aanpak en vlotte samenwerking. En dat zie je in het resultaat. Een prachtige video die toont waarom we zo sterk inzetten op duurzaam waterbeheer”

— Maureen O’Sullivan, Sr Manager Public Affairs & Sustainability, Coca-Cola België-Luxemburg

Onze oplossing: een video met een verhaal verteld door mensen

We namen de strategie van Coca-Cola onder de loep om het concept van de video te bepalen.

  • Ons voorstel? Focus op één van de projecten en neem de kijker mee in het verhaal.
  • De geknipte kandidaat? Het Turnhouts Vennengebied, waar Coca-Cola en Natuurpunt samenwerken om twintig vennen op een oppervlakte van 180 hectare te doen opleven.
  • Het belangrijkste element? Storytelling om het verhaal menselijk te maken. We kozen ervoor om mensen van Coca-Cola en Natuurpunt aan het woord te laten.

Het resultaat: een verhaal dat bijblijft

Voor de indrukwekkende droneshots van het Vennengebied en de close-ups namen we een camera-expert fauna en flora onder de arm. Een pakkend resultaat. De krachtige voice-over vertelt de kijker wat Coca-Cola en Natuurpunt samen verwezenlijken.

In ‘t kort:

  • een waterdicht concept
  • een spetterende video met een menselijk verhaal
  • een sterk script door een knap staaltje copywriting

Over Coca-Cola Services

The Coca-Cola Company ken je ongetwijfeld van dranken zoals Coca-Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine. Coca-Cola Services is het lokale onderdeel van het bedrijf in België en Luxemburg, waar ze nieuwe dranken en verpakkingen ontwikkelen en stappen zetten in de richting van duurzaamheid.

Wil je jouw case in een spetterend videoformat laten gieten?

Heb jij een pakkend verhaal en wil je je doelgroep daarin meenemen? Wij brengen je beste kant in beeld. Zakelijk of speels? Met of zonder voice-over? En wat moeten je kijkers zeker onthouden? Wij stellen de juiste vragen en geven de tekentafel ervan langs. Incoming: een knaller van een video met een boodschap die bijblijft. Samen in het diepe springen?