Overtuigende getuigenissen over de workshops van Toerisme Vlaanderen

Diensten

Copywriting

Als het goed is, mag het ook gezegd worden. Toerisme Vlaanderen organiseert workshops voor organisaties met een gidsenwerking. Daar leren deelnemers nieuwe vaardigheden om hun team te versterken. En krijgen ze tools aangereikt die hen helpen om de opvolging van gidsen in goede banen te leiden. Zo stemmen ze hun rondleidingen beter af op de wensen van de klant.

De workshops zijn een groot succes. Toch zijn er nog veel organisaties met gidsenwerking die het een stap te ver vinden.

In de lente van 2019 kregen wij van Toerisme Vlaanderen de vraag om interviews af te nemen met deelnemers die de workshops hadden gevolgd en hun getuigenissen uit te schrijven. Het resultaat? Authentieke verhalen die uitnodigen om deel te nemen.

De vraag: overtuig gidsen om de workshops van Toerisme Vlaanderen te volgen

Het hoofddoel van de testimonials was simpel: de teksten moesten informeren en inspireren. Om je eigen organisatie te verbeteren, om naar de workshops te komen, om elkaar een niveau hoger te tillen. In de getuigenissen moest de meerwaarde van de workshops duidelijk naar voren komen. Hoe zitten ze in elkaar? Wat leer je eruit? Hoe passen andere organisaties met gidsenwerking de toolkit toe op hun situatie? Ook de aandachtspuntjes van de workshops werden niet geschuwd. 

Onze oplossing: informerende getuigenissen die inspireren

Goede afspraken maken heel goede vrienden. Samen met de projectcoördinator bespraken we de aanpak, de deadline en het eindresultaat. Zij bracht ons in contact met de deelnemers. Wij deden de rest.

De verhalen die we te horen kregen en neerschreven waren overtuigend. Vooral omdat ze eerlijk zijn. Zo verlagen de testimonials de drempel voor organisatoren die ruimte zien voor verbetering in hun organisatie, maar die eerst willen weten wat ze kunnen verwachten.

Nadat de eerste reeks getuigenissen was afgerond in juni 2019, kregen we het vooruitzicht op een tweede reeks. En daarna een derde. Correcte afspraken en duidelijke verwachtingen aan beide kanten maakten dit tot een zeer aangename samenwerking.

“Like Minds gaf me het vertrouwen dat ik het project volledig uit handen kon geven. Het resultaat? Getuigenissen die de meerwaarde van onze workshops in beeld brengen.”

– Lies Boonen, kwaliteitscoördinator gidsenwerking bij Toerisme Vlaanderen

Het resultaat: straffe copy die inspireert

De getuigenissen vertellen stuk voor stuk het verhaal van de deelnemende organisatie en het traject om haar gidsenwerking te verbeteren. Veel geïnterviewden spraken lovend over de workshops. Het was waardevol voor hen om in gesprek te gaan met gelijkaardige organisaties. De testimonials vervullen dezelfde rol. Ze zijn herkenbaar, uitnodigend en activerend.

In ‘t kort:

●    15 getuigenissen over de Toolkit voor Gidsenwerking van Toerisme Vlaanderen

Over Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen is een strategie- en kennisgedreven agentschap van de Vlaamse overheid. De overheidsdienst biedt ondersteuning aan alle partners binnen de toeristische sector in heel Vlaanderen.

Ook interesse in authentieke getuigenissen?

Een testimonial is veel meer dan enkel de antwoorden op een interview. Het is een genuanceerd verhaal dat inspireert en motiveert – tenminste, als het goed geschreven is. Benieuwd naar onze aanpak? Kom eens op de koffie.