Maandag® Belgium krijgt frisse rebranding

Op een blauwe maandag, in het najaar van 2021, zoemde plots de smartphone. Of we konden helpen bij de rebranding van recruiter Whoohoo, en snel. Het was het startschot van een intensief traject. In januari 2022 bestormde Maandag® Belgium de arbeidsmarkt met frisse energie.

Maandag® Belgium maakt deel uit van de Nederlandse organisatie Maandag®. Door hun gedeelde merkstrategie kunnen ze nu ook internationaal stralen. Hun missie? Talentvolle professionals en ambitieuze opdrachtgevers bij elkaar brengen.

Hoe bracht Like Minds het nieuwe merkverhaal tot leven? Dat ontdek je hier.

“Like Minds heeft in een korte tijd knap werk neergezet. Iedereen in het team is flexibel en benaderbaar. Heel fijn om zo samen te werken.”

— Christian van der Heijden, directeur van Maandag® Belgium

De vraag: heldere communicatie over ons merkverhaal, zowel intern als extern

Succesvol rebranden? Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. Like Minds dook de diepte in om alle cruciale vragen te beantwoorden. Wat heeft Maandag® Belgium nu juist te bieden? En hoe nemen we de Belgische medewerkers mee in ons verhaal?

Dat laatste was cruciaal. Want een sterke rebranding stopt niet bij een naamsverandering. Je moet investeren in een frisse dynamiek tussen het nieuwe merk, de medewerkers en de klanten. Dus stippelden we een strategie uit om alle medewerkers enthousiast te maken over Maandag® Belgium.

Onze oplossing: krachtige propositie en brandingcampagne

Vanuit de inzichten die we meekregen van de directeur en het communicatieteam van Whoohoo, schreven we een krachtige propositie voor Maandag® Belgium. Met een glasheldere link tussen het aanbod en de bedrijfswaarden. Tussen de internationale merkidentiteit en de lokale positionering.

Hoe klinkt die propositie van Maandag® Belgium? “Technisch talent verbinden met vooruitdenkende organisaties. Voor werk dat ertoe doet.”

Daarna ontwikkelden we een interne campagne. Met drie evenementen om medewerkers in te lichten over het grote nieuws. We wisselden workshops af met interactief vermaak door onder andere de Belgische Improvisatie Liga. Een schot in de roos.

Tijdens de externe campagne creëerden we een gloednieuwe website en frisse content in lijn met de nieuwe propositie. Samen met de directie en de professionals van Maandag® Belgium namen we een videoboodschap en zes videotestimonials op. Om klanten en medewerkers warm te maken voor de grote sprong.

Het resultaat: het merk Maandag® Belgium staat op de kaart

De lancering van Maandag® Belgium in januari 2022 was een succes. Na een intensieve campagne zeggen we ‘Whoohoo, we zijn nu Maandag®’. Elk teamlid namen we mee in het verhaal en online prijkt gloednieuwe content. Onze favoriete dag van de week? Maandag natuurlijk!

In ‘t kort:

Over Maandag® Belgium

Maandag® Belgium verbindt de ambities van bevlogen technisch talent met die van vooruitdenkende organisaties in de bouw, life science en engineering. Met oog voor de mens en veel zin in morgen. Zo gaan ze voor werk dat ertoe doet. Elke dag opnieuw.

Hoog tijd om te rebranden?

Je bedrijf gaat fuseren, je merk is verouderd of je reputatie heeft een deuk gekregen? Er zijn veel redenen waarom de tijd rijp kan zijn voor een rebranding. Maar ga niet over één nacht ijs. Staat jouw bedrijf voor zo’n metamorfose? Like Minds wisselt graag met jou van gedachten.