Dromen, durven, doen: videoportret van Special Olympics-atlete inspireert van start tot finish

Coca-Cola en de Special Olympics? They go way back. De frisdrankgigant steunt al bijna dertig jaar het sportevenement voor mensen met een mentale beperking. Of we die samenwerking in beeld willen brengen met een video, waarin we een atleet volgen? Laat dat nu net de discipline zijn waar Like Minds in uitblinkt.

De vraag: breng een Special Olympics-atleet in beeld

Coca-Cola wil zelf geen gouden medailles opstrijken voor hun partnership met Special Olympics. Wel de echte kampioenen in beeld brengen: de atleten van de Special Olympics. De vraag: kunnen we een video maken van een atleet, in aanloop naar de Nationale Spelen in België? En dat voor een zo breed mogelijk doelpubliek?

Onze oplossing: een warm, menselijk verhaal via een videoportret

Coca-Cola stelt ons voor aan hun medewerker Peter en zijn dochter Celine. Zij neemt deel aan de Special Olympics als gymnaste, hij gaat als supporter en vrijwilliger mee naar de Nationale Spelen. De perfecte protagonisten voor een inspirerend videoportret.

Na een voorgesprek met vader en dochter maken we een planning en budget op, stellen we een filmcrew samen en werken we een moodboard en ruw script uit. Het idee? Celine en Peter volgen tijdens een training in aanloop naar de Special Olympics. We streven naar een warm, menselijk portret, dat hun persoonlijkheden en bijzondere band als vader en dochter mooi in de verf zet. Daarom kiezen we qua look and feel voor filmische beelden, afgewisseld met close-ups van acties tijdens de training. Onder de beelden monteren we interviews met Peter en Celine, over hun ambities, dromen en de moeilijkheden die hun pad al kruisten.

Het resultaat: een ontroerende video die doet dromen

Een inspirerend videoportret inblikken op een halve draaidag? Met minder dan twee weken tijd tussen het eerste voorgesprek en de finale montage? Net als olympische atleten zijn we niet vies van een spurtje naar goud.
Aan de eindmeet werden de prijzen uitgedeeld: “Een mooi, inspirerend eindresultaat!”, dixit Coca-Cola. Ook Celine en Peter waren in de wolken. Het werd een ontroerend portret dat de unieke band tussen vader en dochter goed naar voren laat komen. De hoofdboodschap? Met een ijzersterke wil kun je veel bereiken. Meteen ook onze conclusie na het succesvol afronden van dit uitdagende project. Nog meer van dat? Laat maar komen!

In ‘t kort:

  • Een inspirerend videoportret van 2’20”
  • Een warm, menselijk verhaal in woord en beeld
  • Een artikel op de website van Coca-Cola

Over Coca-Cola Services

The Coca-Cola Company ken je ongetwijfeld van dranken zoals Coca-Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine. Coca-Cola Services is het lokale onderdeel van het bedrijf in België en Luxemburg, waar ze nieuwe dranken en verpakkingen ontwikkelen en indrukwekkende stappen zetten in de richting van duurzaamheid.

Jouw project doen knallen met een verfrissende video?

Reken op Like Minds! Wat moeten je kijkers zeker onthouden? Welk gevoel wil je overbrengen? Speels, ontroerend of zakelijk? Met of zonder voice-over? Wij stellen de juiste vragen en gieten jouw losse hersenspinsels in een kraakhelder scenario. Binnen de kortste keren heb je een knaller van een video, met een verhaal, beelden en boodschappen die bijblijven.