Like Minds en Route 2030 plaveien de weg naar duurzaam ondernemen met Studio Spits

Wat is er mooier dan krachten bundelen? Sterker, wat is er meer nódig dan krachten bundelen? Want de uitdagingen waar organisaties, de maatschappij en de planeet voor staan, die zijn te enorm om solo aan te pakken. Daarom slaan wij als storytellers de handen in elkaar met de strategische duurzaamheidsexperts van Route 2030. Samen maakt dat Studio Spits.

Wat brengt Studio Spits? Een heldere kijk op duurzaam ondernemen en spitse handvaten om te bouwen aan positieve impact:

Start je duurzame verhaal op studiospits.com.

Europese wetgeving en de roep van de samenleving

Studio Spits koppelt strategie aan storytelling in het teken van duurzaamheid.En richt zijn pijlen op middelgrote en grote ondernemingen. Die moeten straks rapporteren volgens de nieuwe Europese richtlijn CSRD of Corporate Sustainability Reporting Directive.

“Al in 2025 moeten de eerste bedrijven verslag uitbrengen over hun impact in het boekjaar 2024. Dat zal er snel zijn”, aldus medeoprichter Jan Beyne (Route 2030).

“En ook de roep van de samenleving om oprecht en verbindend te communiceren klinkt steeds luider”, vult Sam De Cock aan.

Studio Spits brengt die twee sporen samen. Met de gratis webinar ‘Helder zicht op duurzaam ondernemen’ als eerste wapenfeit.

Webinar voor de basics, workshop ter verdieping

Het startschot voor de webinars van Studio Spits klinkt op 27 april 2023. “In anderhalf uur onthullen we wat je moet weten om te werken aan positieve impact – praktische tips en denkoefeningen inbegrepen”, zegt Jan Beyne.

Vanaf juni organiseert Studio Spits ook de verdiepende workshop ‘Duurzaamheid ontwikkelen vanuit je missie’ voor CEO’s, CSR-managers en communicatieprofessionals. Zij krijgen dan in één dag tijd inzicht in hun strategie en verhaal.

Zekerheid voor organisaties met duurzame ambities

Een sterk verhaal is voor Studio Spits onmisbaar om impact te creëren.

“Zodra de eerste zaadjes voor duurzaam ondernemen geplant zijn in de organisatie, zorgt beklijvende communicatie voor verbinding”, zegt Sam De Cock. “Neem je eigen medewerkers mee vanaf dag één. En ga in dialoog met je leveranciers, klanten, aandeelhouders en buren.”

Studio Spits bouwt zijn aanbod nu verder uit met onder meer materialiteits- en CSRD-analyses, bootcamps, en de uitwerking van duurzaamheidsverslagen en -communicatie.

“Willen bedrijven duurzaam ondernemen en toewerken naar positieve impact, maar zien ze door de bomen het bos niet meer? Dan wijst Studio Spits de weg”, besluit Jan Beyne.

Ontdek het aanbod van Studio Spits op studiospits.com.

Meer weten over deze blog?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en bekijken samen met onze experts hoe we ook jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen.